Kaartlezen

Kaartlezen

Marie-Anne Adelaide Lenormand werd met een wonderbaarlijke gave geboren op 27 mei 1772 in Frankrijk te Alencon, Normandië.

Naarmate ze ouder werd ontdekte haar omgeving dat Marie-Anne een buitengewoon kind was.

Marie-Anne werd al op jonge leeftijd een weeskind en werd naar een kloosterschool gestuurd. Daar kwam haar opmerkelijke gave als helderziende reeds tevoorschijn.

In 1786 verhuisde Marie-Anne Lenormand naar Parijs waar ze bleef oefenen op haar waarzegtechnieken en had reeds een aantal vaste klanten waarvoor zij voorspellingen deed.

Ze had steeds haar set kaarten op zak en legde deze voor ontzettend veel mensen en behaalde interessante resultaten.

Door haar alsmaar groeiend succes richtte Marie-Anne Lenormand een eigen praktijk op die druk bezocht werd door de eenvoudige burger tot hooggeplaatste personen van Parijs en omstreken.

Op 25 juni 1843 overleed Marie-Anne te Parijs. Ze kende een bewogen maar interessant en avontuurlijk leven waarin ze ook boeken schreef en haar kennis overbracht aan andere kaartlegsters. De bekende ‘Lenormandkaarten’ werden naar haar vernoemd.

 

Op 18-jarige leeftijd begon ikzelf voor het eerst de kaarten van Lenormand te leggen. Ze belandden in een doos om na enkele jaren terug onder het stof tevoorschijn te komen. Ondertussen leg ik deze kaarten een 20-tal jaren intensief en bestudeerde ik elke kaart afzonderlijk en in combinatie van elkaar.

De kaarten van Mme. Lenormand geven bijkomende aanwijzingen over wat op dit moment aan de orde is, waar eventueel aandacht dient besteed te worden en geven meer uitleg over het verdere verloop van een situatie waarin men zich bevindt.

Tot op de dag van vandaag gebruik ik deze kaarten nog regelmatig ter aanvulling en bevestiging.